Det er snart umulig å kjøpe ny PC uten Microsoft Windows 10 som operativsystem. Et system som er tvangslåst til enhver ny datamaskin, for å kunne kontrollere, og spionere på folk.
 

For en måned siden kjøpte jeg en ny Acer Aspire E15 bærbar datamaskin, og ved kjøpet uttrykkte jeg ønsker om å kunne slippe for windows, og dermed også slippe for å betale for den.

Men dette var ikke mulig, da windows er allerede installert på alle makiner når produsentene leverer dem. Uansett hva jeg enn gjorde, eller sa, så var det altså ikke mulig å få maskinen uten windows, fordi maskinens bios er knyttet (låst) opp mot windows 10

Det viste seg også fort, at det ikke var mulig å installere Linux Ubuntu på maskinen, fordi windows blokkerte for den i maskinens bios.

Nå er jeg nærmest født med en datamaskin mellom hendene, så etter flere timers hardt arbeide, lyktes det for meg å fjerne windows 10, og installere Linux Ubuntu 16.04

Jeg på nærmeste raser over at dette virkelig er mulig? Å påtvinge folk å betale for et produkt de ikke vil ha er både uanstendig, og så vidt jeg kan se, også er ulovlig. Har ennå ikke undersøkt om hvorvidt microsofts avtaler med produsenter av bærebare datamaskiner bryter med lovene om monopolisering, men har nå henvendt meg til forbrukerombudet med saken.

Men her ender ikke historien. Det viser seg fort at den installerte windows 10 overtar maskinens bios ved en rask oppdatering etter avsluttet installasjon, og når det er gjort, er løpet også kjørt. 

For det første, så er maskinens bios ødelagt, da ingen andre operativsystemer kan installeres etter denne fatale oppgraderingen av bios. For det andre, så åpner oppgraderingen en mulighet for å ha total kontroll med alle datamaskinens funksjoner, og elektroniske deler.

Alle som har windows 10 som operativsystem på maskinen deres bør vite at Microsoft har 100% kontroll med både maskinen deres, og med alt dere foretar dere, som hvor dere befinner dere, hvilke sider dere besøker på nettet, hva dere laster ned av både epost, bilder, film, og hva dere ellers lagrer på harddisken, eller på microsoft sin "nettsky", som slett ikke er så privat som de vil ha folk til å tro, da Microsoft har med windows 10, totalt kontroll på absolutt alt dere foretar dere.

De er i stand til slå på både "kamera og mikrofon" uten at dere kan se det, eller høre det. Dermed blir windows 10 den perfekte spion programmet, som snart vil være i alle hjem.

Produsenter av datamaskiner har inngått avtale med microsoft om å låse maskinenene deres til windows, og når dere kjøper en ny maskin, da har dere den mest perfekte spionen i huset.

Og da windows maskiner er det mest utsatte for hacker angrep, da er det ikke bare microsoft som kan slå på kamera og mikrofon på pc'en deres, men det kan de kriminelle også.

På helt nye maskiner som selges etter august 2016, er det ikke lengre mulig å installere annet enn windows. Dermed er dere alle utsatt for uønsket spionasje.

Jeg for min del har lært en effektiv metode til å omgå bios låsen fra Microsoft, men alle bør vite, at en slik inngrep gjør, at dere mister alt av garanti fra både salgsted, og produsent, på tross av at en utskiftning av operativsystem (software) har absolutt ingen innvirkning på at datamaskinen (hardware) kan gå i stykker.

Dette har jeg også meddelt forbrukerombudet for å få omstøtt gigantenes monopolisering, samt deres garantinekt fordi man ikke ønsker spion programmene deres på maskinen man bruker.

Vi er ikke lengre trygge i våre egne hjem! Tenk litt over det, og del dette videre.

Følg meg på Twitter!   Følg Foxcamp på Facebook!