Det dukker fortsatt opp planter, trær, frø, og frukter som kan anvendes som supermat. Og min nysgjerrighet er enorm når det gjelder naturens tilbud av nesten gratis mat og medisiner.

Jeg har en enorm appetit på alt det gode fra naturens frodige hage som byr oss på ubegrenset mat, og medisinske vidunder planter, trær, og frø.

Ikke lenge etter at jeg flyttet til Spania at jeg fikk øye på dette merkverdige treet med sin like merkverdige brune fruktbelger som inneholder runde gule frø.

Treet jeg fant befinner seg på Costa Blanca området i Spania, men kan med sikkerhet finnes andre steder også. Det tok tid innen jeg fant ut hva dette egentlig er for noe, faktisk tok det flere dager med intens etterforskning å finne ut hva jeg hadde med å gjøre.

Det viste seg at dette er frukten av det Australske treet som kalles for Australsk Bottle Tre, fordi den inneholder store mengder vann, noe som aboriginalene visste å kunne utnytte når de var tørste. Men det er ikke bare vann dette treet kan by på. Blomstene brukte de til å lage honning på, og fruktene brukte de som matkilde. 

Når belgen åpner seg etter at frukten har modnet, ser man en rekke gule frø, somkan tas ut. Inne i belgen er det hår som kan utløse kløe hvis man kommer i kontakt med det. Den sterke gule fargen på frøene er en skall som må bort for å komme inn til selve frøen som kan spises. 

Frøene er omgitt av en gullig støv, selve skallen er egentlig mørk brun, eller sort. Inne i frøen er det et hvit mykt innhold som inneholder mengder med protein 17% fett 25% samt store mengder zink, og magnesium. Røttene fra de unge trær brukes også som mat.

Man kan også riste frøene og spise dem som de er, eller de kan mørkristes til å lage en slags erstatning for kaffe av dem. Kan kanskje gi en forklaring på hvorfor ferdigmalt kaffe i butikken er billigere enn hele kaffebønner.

Det er ikke stort ut over det jeg har nevnt her av opplysninger, så disse frø har ikke så vidt jeg har kunnet etterforske, noe særlig medisinsk betydning bortsett i fra store mengder zink og magnesium, men som supermat er det nok verd å prøve ut disse frukter som finnes i enorme mengder i august måned over alt i det sørlige Spania, og langs kystområdene.

Det finnes ingen opptegnelse på bivirkninger, eller andre ubehagelige virkninger av disse frøene. De anses for å være 100% trygge å konsumere. 

Dessverre er det for sent for meg å eksperimentere med dette slik derfor er jeg ikke i stand til å si noe mer om dem, men dere kan være sikker på at jeg vil være ute og plukke store mengder neste sommer slik at jeg virkelig kan smake og teste. 

Husk dog å være sikker på hva det er dere spiser, sørg for at dere har gode nok opplysninger om ting dere ønsker å innta fra naturens fantastiske hage.

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.