Musikk og sang viser seg ofte å være godt for både kropp og sjel. Å synge kan ofte være en god smertestillende, og også som slanke medisin.

Hvor mange av oss sitter veldig ofte oppe hele natten grunnet sterke smerter, eller psykiske problemer som ikke vil gi ro i hverken kropp eller sjel? Hvor mange av oss som har både fysiske, og psykiske skader som gjør at vi føler oss vesldig reduserte. Følelser, og bekymringer kan ødelegge ens døgnrytme, ødelegge ens sosiale status.

Jeg hører til den gruppen som sliter med store smerter. Ofte får jeg ikke sovet, og blir også like ofte irritert, og nedtrykt over at de smertestillende medisinene slett ikke virker som de skal.

I 2014 fant jeg et svar på hvordan jeg kan undertrykke sterke smerter ved hjelp av musikk og sang. 

Jeg har sunget en del i mine unge dager, men å synge på en scene eller en studio var ikke noe for meg, så det ble bare hobby synging for venner, og nærmeste familie. Dog har jeg dessverre vært total taus i over 33 år. Grunnet psykiske problemer sluttet jeg å synge, sluttet å være glad, sluttet å smile, sluttet å være positiv. For meg sluttet sola å skinne også.

Men i 2014 fikk kjæresten min til å gripe til mikrofonen igjen, og fikk meg til å synge bare for meg selv. Etter et par måneder, så fikk jeg mer lyst på å synge, derfor kom det lydmikser, bedre mikrofoner, og annet tilbehør og greier som det nå engang hører med til en sangstudio.

Jeg begynte nå å synge karaoke, og mikset lyden selv, noe som ofte koster en del tid, og oppmerksomhet. Til min store overraskelse, så kom jeg i tanker om at i den tid oppmerksomheten var fokusert omkring sang og musikk, glemte jeg helt at jeg egentlig hadde veldig vondt i kroppen også. 

Denne oppdagelsen fikk meg til å holde sjekk på smertetilstanden min, og det viste seg fort, at tiden jeg brukte på å synge, mikse, delta på sang grupper var en sterk medvirkende årsak til en sterk reduksjon av smertene mine. Sangen her på videoen viser at det å synge hjelper. Dere kan se på ansiktet mitt at jeg hadde en skrekkelig natt, men den tiden musikken stod på, og jeg sang med, merket jeg kanskje ikke stort til det.
 

 
Og jeg kan love dere at etter denne sangen på videoen fikk jeg faktisk også sovet. Jeg håper dere liker disse videoene, og gjerne deler dem videre, samt legge dere selv til som abbonenter på kanalen min. 

Å synge er noe som alle kan. Jeg anbefaler karaoke på det sterkeste, da sang og musikk er ikke bare smertestillende, men også beroligende, gir harmoni, og balanse, noe som gjør at man er i stand til å takle hverdagen på en mye mer positiv mote. 

Kommenter gjerne videoen både her på siden, men også gjerne på youtube kanalen min.
Takker for at dere tok dere tid til å lese, og lytte. 

 

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.