Hører du til de som ikke ønsker å bli forgiftet av alskens tilsetningsstoffer, og gjerne vil vite hva du putter i deg, da bør dette krydderet stå på bordet, og bli brukt i matlagingen.
 

Ny hjemmelaget krydder på gang.

Ingredienser:
5-6 store røtter fra løvetann (melkebøtter på dansk)
2 hele hvitløk (alle fed fra to hele)
1 stor gulerot,
1 stor rødløk,
1-2 store sjalottløk, eller en hel gulløk
1 hel rød eller gul paprika.
3-4 rød chili
50 gram fersk ingefær i skiver
50 gram fersk gurkemeie
Fersk Persille

Røttene fra løvetann vaskes grundig og snittes opp sammen med alle andre nevnte ting, alt skal være i strimler. Det hele skal tørkes ved lav varme, max 100 grader. Skal ikke stekes, men bare dehydreres.

Jeg har en stor rotations kurv som kjører rundt i ovnen, men de som ikke har slike maski-mekaniske innredninger kan bare legge alt på bakepapir og bakeplate, og sette det hele i ovnen.

Husk at alt skal være fersk. Når det nesten er tørket (dehydrert), så kan man legge til 3-4 persille dusker, og la alt tørke ferdig.

Det hele skal så kvernes sammen med en god håndfull havsalt, eller flaksalt sammen med 5-6 sorte pepperkorn i en kaffe kvern. Husk å bruke et eget kvern til dette, da kaffe vil ikke smake godt fordi grønnsakene vil etterlate en spesiell smak.

De av dere som ikke vet!

Røtter av løvetann (melkebøtter) inneholder stoffer som kan drepe kreftceller med stor fart ( i løpet av bare få dager ) uten å skade de normale celler.

Men en kraftig advarsel må også til! Iberia sneglen liker seg veldig godt under løvetann, som derfor kan være smittet med listeria (tarmbakterier).

Grundig rengjøring og etterfølgende forvelling er derfor nødvendig. Innen man inntar det skal røttene være kokte, stekte, eller tørket (dehydrert). Men løvetann rot kan dyppes i kokende vann uten å koke dem. Ved renslighet er det ingen fare. Renslighet bør uansett opprettholdes under all slags matlaging.

Ved koking og stekning dreper man dog også en del av de organiske virkestoffer, derfor vil jeg foreslå at man bare er tålmodig, og tørker det hele.

Når alt er kvernet sammen med salt, kan det hele helles opp i en skål som tåler micro ovn, og set inn krydderet i mikro ovn på full effekt i 30 sekunder.

Ta ut, rør om, la det kjøle ned, og legg på glass. Har dere tomme krydderglass, er disse fine til å bli gjenbrukt til hjemmelaget krydder. Lukter fantastisk, og smaken er ubeskrivelig.

Oppmerksomheten bør henledes på at det rent faktisk finnes mange typer sterke medisiner rett ut i hagene våre uten at vi er klar over det. Man ønsker ikke at vi skal være klar over det, for da går medisinalfirmaer glipp av enorme summer. De av oss som orker å lese oss opp i naturens egen urtehager og medisiner har etter hvert funnet en del gode stoffer som er veldig effektive mot en lang rekker sykdommer.

Jeg oppfordrer alle til å ta seg tid til å lese, det er mye vi alle kan lære. Sunnhet og helse bør vi ikke gå på kompromiss med. Jeg selv i flere år har brukt planter og røtter i min daglige matlaging, og kan derfor skrive under på at det er noe som både smaker godt, og virker godt. I øvrig så er det nesten rart at siden jeg begynte på diverse hjemmelaget heksebrygg, og krydderblandinger hvor mye av hagens ugress inngår som ingredienser, har jeg faktisk ikke vært smittet av noen sykdommer. Ved siste blodprøve viste alle prøvene gode verdier på alle punkter. 

Del gjerne artikkelen videre.

God fornøyelse.

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Vær snille å dele, artikkelen, og klikke på et par reklamer på toppen, eller til sidene, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

På forhånd mange takk.