I stedet for fårikål ønsker jeg at bidra med noe som også innholder hvitkål, eller populært kallet hoved, eller hodekål på norsk. Her går det i stedet for fårkjøtt på svinekjøtt, nærmere svinekoteletter uten ben.

Oppskriften er til 2 personer til 2 dager. Det er vel forståelig at en slik rett smaker faktisk enda bedre dagen etter.

Ingredienser:
8 stk. koteletter uten ben
1/2 hodekål
1 stor gulerot
1 SS rosmarin
1 TS karry
2 SS grov havsalt
masser hele sort pepper
2 stk. kinesiske hvitløk uten fedd
Ca. 20 gram smør (ikke margarine, ikke fett, ikke olje!)

Kutt opp kålen i passende stykker, og legg litt av det i bunnen på en stor kjele/gryte. Del opp de kinesiske hvitløkene i tynne strimler, og skrell gulerøtter, del dem i 2-3 deler, og snitt i fine strimler.
Innen du går videre, legg smøret på en stekepanne, og varm det opp, til smøret er blitt gyllen. Ha i rosmarin, og karry, rør litt rundt for å brune krydderet litt.

Ha i koteletter de av gangen som er plass til. Skru ned for varmen, og la kjøttet steke i 3 minutter på hver side. Ta opp kotelettene, og fordel dem i gryten, med 3-4 stykker oven på kålene som du allarede har i. Dryss kjøttet med grov havsalt. og noe av det kinesiske hvitløken, samt hele pepperkorn, legg et nytt lag med kål, og nytt lag med koteletter, som igjen drysses med grov salt, og hvitløk, og hele pepperkorn

Når du er ferdig med å legge alle ingredienser i så ha i ca. 1.5 liter vann. Kok opp. Når retten koker, så skru ned for varmen, legg på lokk, og la det små simre i 3 timer.

Nå har du en stekepanne med litt godt på? Ha på ca. 0.5 dl. vann, og kok opp. Ha dette oppe i gryten sammen med kjøtt og kål som ekstra kraft.

Retten serveres med kokte poteter, og varmedampet gulerøtter, samt en god SS med blåbær, eller bjørnebærsyltetøy. Poteter kan byttes ut med kokte kålrabi i skiver. Husk at gulerøttene ikke skal kokes sammen med retten, men skal bare ha et raskt oppkok i en kjele for seg selv. Ikke bruk micro ovn, da microbølger dreper grønnsaker!

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.