Utskrift

Mange gode matoppskrifter er etter hvert gått tapt, men jeg har fått med meg noen gamle oppskrifter fra 1950 tallet, og har forbedret litt på dem. Resultatet er en fantastisk gourmet middag.
 

Det blir kastet utrolig mye god mat hver eneste dag. Poteter og ris er blant matvarer det blir kastet mest av på tross at de kan bli til en fantastisk gourmet middag dagen etterpå.

Her er hva du trenger til å lage potetnudler til 2 voksne personer.

Ca. 300 gram potetstappe eller hele poteter som moses med en gaffel.
1 egg
3-4 spiseskje hvetemel alt etter hvor mye veske det er i potetene og egg.
10 gram smør eller smult (ren svinefett) Bruk aldri industrimargarine eller oljer!
1 teskje med Jan's blandingskrydder (oppskriften på krydder finner dere her på siden)
1 fed fersk hvitløk
1 spiseskje tørket persille, eller basilikum
1 sprøytepose


Slik gjør du

Varm opp potetmosen til ca. 30-35 grader, så er den enklere å jobbe med. Ha i egg, krydder, hvitløk, persille/basilikum, mel, samt smør/fett Knus hvitløk i en hvitløkspresse, og ha opp i deigen. 

Bruk treslev til å røre grundig sammen til en tykk, seig deig. Ha deigen opp i en sprøytepose. 
Varm opp frityrolje til ca. 160 grader. Bruk en saks til å klippe potetnudler som du presser ut av posen ca. 3-4 cm. i lengde.

Stek til nudlene er gyllne i fargen, bruk eventuelt en av disse lange pølsetang til å snu dem med, slik at de blir stekte hele veien rundt, da de har en tendens til å flyte opp, og bare bli stekt på undersiden. 

Du kan også steke nudlene på en panne i enten smør, eller smult. Jeg foretrekker det.

Når potetnudlene er ferdigstekte, må de serveres med engang, da de ellers blir kolde ganske så fort, og dermed blir de myke og kjedelige.

Vi valgte å spise marinert svinekjøtt på grillspyd, samt fersk salatblanding til, men man kan servere stort sett alt til nudlene. Selv sammen med panerte fisk kan de anbefales.

Velbekomme dere.

Fakta: Persille gir en god og frisk pust, grunnet høy innhold av klorofyl. Basilikum virker beroligende, man brukte basilikun i gamle dager på hysteriske kjerringer. 

Bruker du Jan's krydderblanding, er du garantert en fantastisk god lukt, og smak også. De av dere som bor på Costa Blanca i Spania, kan kjøpe dette krydderet via Nordisk Spaniaportal.


Dere kan også si deres mening på Nordisk Spaniaportal. Er dere ikke medlemmer, er det enkelt å bli det, alle er meget velkommen.

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.