Det deilig å bo i Spania. Utvalget av ferskvarer som ikke er pumpet med vann, og som ikke inneholder diverse djevelskaper av tilsetningsstoffer er stort, og fristende. 

Selvfølgelig går også vi i byen for å spise av og til, om ikke annet så for å komme oss litt ut, og sosialisere litt med folkene her.

Men når jeg ofte opplever at jeg er i stand til å lage, samt servere en mer lekker gourmet middag hjemme enn det vi kan få i byen, og for bare ca. et par euro pr. person, da er det nok mer fristende å spise hjemme. Det gode ved hjemmelaget mat er at dere vet hva som er i maten.

Min favoritt butikk i Quesada er Lidl. De har meget fersk, og meget billig kjøtt. Herunder har en pakning kalkunfilet på godt og vel 500 gram, som faktisk er nok til 4 voksne personer.

I denne oppskriften har jeg lagt inn råvarer for 2 personer, så det er bare å doble opp, alt etter hvor mange som skal spise med.

Nå bruker jeg kun min egen hjemmelaget krydder til maten, noe som dere ikke har, eller bare ganske få som har fordi de har vært her og kjøpt av meg, derfor prøver å holde meg til noe alle har i huset.

Dere skal bruke til 2 personer:

2x125 gram fersk kalkunfilet uten ben
1 egg
3 spiseskje hvetemel.
1 flat teskje salt
1 liten dryss svart pepper
1 halv teskje gurkemeie.
1 dusk fersk bredbladet persille
2 fedd hvitløk
4 stk. halvstore poteter som er kokte på forhånd, og er avkjølte (kanskje rester fra gårsdagens middag)
1 håndfull fersk salat til hver, litt hvitløks smør til pynt, samt en liten persilleblad ser også appetittelig ut.


Slik gjør dere.

Start med å legge litt smør på pannen. Bare ca. 10 gram. Sett platen, eller gassen på middels varme. Mens smøret smelter, kan dere kutte opp de kokte potetene, og ha dem i smøret, og rør rundt. Mens det småputtrer kan dere legge til 2 fedd hvitløk, og knuse de ned over potetene med hvitløkspresse. Dryss litt salt og pepper på. La potetene steke ved svak varme, og rør av og til.

Mens potetene er i gang med å steke, ha de 3 spisekje mel opp i en bolle, og slå ned egget i. Ta en visper, og røre det godt sammen, så det blir noe tykkflytende. Ha i litt salt, pepper, og en dryss gurkemeie, som vil gi en noe gul farge.

Hvis kalkunfiletten er våt, kan dere legge den på et stykke kjøkkenpapir for å fjerne vann fra overflaten. Ta nå en stekepanne, og ha opp i litt olivenolje ca. en halv kopp. Varm det opp til ca. 160 grader. Mens oljen varmer opp, skal kalkunfilet dyppes i røret dere rørt sammen med egg og mel, slik at hele filetene er dekket av røret.

Ha dem begge opp i pannen på samme tid. Husk at oljen ikke skal bli for varm, da filetene skal bli gyllen, og ikke svart!

Mens dere steker kalkunfilet, hakk opp persille dusken så den er findelt. Husk å gjemme et par stykker til pynt. Den oppdelte persillen drysses nå ned over potetene, og røres rund. La det steke et par minutter til.

Nå kan dere snu på filetene etter ca. 3-5 minutter, alt etter hvor varm oljen er. Hold øye med stekeprosessen, så den ikke går for langt!

Når kalkunfiletene er ferdigstekte, legges de på oppvarmet tallerken, og serveres med fersk blandet salat som dere selv kan velge, gjerne legg på en løkring, og tomatskive også. Nå skal det legges en klatt hvitløkssmør på kalkunen, samt en persilleblad til pynt.

Dere kan eventuelt krydre potetene med noe ekstra godt blandingskrydder. Krydder kommer jeg tilbake til med et nytt artikkel , da jeg ønsker å skille "Heksebrygg" og "Krydder" hver for seg, så det blir enklere å forstå prosessen.

Velbekomme dere. Tilbakemelding, ris, ros, eller forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen.

Dere kan også si deres mening på Nordisk Spaniaportal. Er dere ikke medlemmer, er det enkelt å bli det, alle er meget velkommen.

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.