Jeg har nå for alvor fått nok av butikkenes utvalg av krydder som er laget på utkokte produkter, tilsetningsstoffer, og kjemikalier. Fra nå av vil jeg ha 100% rene råvarer i krydderet mitt.
 

Nå man i dag vandrer rundt i matbutikker for å handle, er det etter hvert vanskelig å kjøpe noe som ikke er tilsatt en eller annen form for kjemikalier og tilsetningsstoffer. Stoffer som emulgatorer, aromaforsterkere, og klumpemidler som er direkte kreftfremkallende i krydderet vårt. 

Noen kjemiske stoffer som til eksempel finnes i finmalt kanel med navnet "Coumarin" hører til de stofferne som kan være farlige, fordi stoffet kan ødelegge både nyrer og lever. Coumarin brukes bl. a i større mengder i rottegift, som igjen ødelegger de vitale organer på rotten. Kjøp derfor bare hele kanelstenger, og mal dem selv.

Mye av krydderet vi spiser enten ved å drysse på maten, eller ved å bruke i matlaging er laget av utkokte produkter, og har mistet veldig mye av både virkestoffer, og smaksstoffer fordi man bruker avkok av diverse krydder og urter til diverse brygg som koster flesk, og selges for helt opp til 4-500 kroner literen.

Jeg føler derfor ikke lengre for å kjøpe, eller konsumere slike produkter, derfor har jeg i en periode på snart tre år gått til egenproduksjon av krydder.

Men innen jeg kommer så langt som å kunne nyte en god blandingskrydder, da må noen av ingredienser som sitron, gurkemeie, ingefær, og også hvitløk kjøres i en juice sentrifuge. Det er to ting i å juice produktene. 

Det ene er at man får en ren juice som kan brukes til andre medisinske formål i hjemmet, og det andre er, at man ikke trenger å koke de nevnte ingredienser, da juice sentrifugen skiller ut saft, og fruktkjøtt hver for seg.

Og da er det bare å sette det som er igjen etter sentrifugeringen ut i sola, og la det hele tørke. I og med at det ikke er kokt, bevares alle de gode stoffer og smaker 100%, noe som kommer oss til gode når vi bruker ingrediensene til krydder.

Saften eller juicen som er igjen kan brukes som en naturmedisinsk vidunder som jeg har kalt for "heksebrygg".

Når de ingredienser som må tørkes er ferdigtørket, blir det hele finmalt sammen med resten av kryddere som trenges for at det skal smake og lukte fantastisk.

Dette krydderet består av følgende ingredienser.

Rød, grønn, gul chili, hvitløk, gul løk, gurkemeie, ingefær, svart pepper, sitron, kanel, og salt. 

Denne blandingen har jeg eksperimentert med i 3 år, og vi her i huset har blitt veldig glade i krydderet, og våre gjester har ofte spurt etter hvor man kunne kjøpe det. Dessverre hadde jeg bare små mengder i starten, så jeg kunne ikke selge av det. Jeg har dog delt ut små smaksprøver, og de tilbakemeldingene jeg har fått har bare vært positive.

Men etter å har flyttet på oss ned til Spanias Costa Blanca, så klarer jeg faktisk å produsere en del mer enn vi selv kan forbruke, derfor kan jeg selge ut resten til andre som ønsker å nyte gleden ved å ha en type krydder på bordet som naboen ikke har. 

Jeg har dog ingen nettbutikk jeg kan bruke, og jeg har heller ikke så store mengder at jeg på nåværende vil sende til folk, derfor er det bare folk som bor på Costa Blanca i Spania som har mulighet for å kunne tilegne seg et glass i de perioder hvor jeg har noe. Det tar tid med tilberedning, tørking, og kverne, samt blande riktige mengder.

Dette blandingskrydderet som jeg for tiden har begrenset lager av kan kjøpes i glass med 30 gram for €3,75 eller med 50 gram for €5.-

Bildet ses for oven.

Og igjen må jeg stresse med å si, at de av dere som er interessert må hente selv etter nærmere avtale med meg, da jeg ikke på nåværende har overskudd til å sende.

Fakta: Gurkemeie mistenkes for å hemme, samt drepe kreftceller. Ingefær har en lang rekke medisinske virkninger som hjelper immunforsvaret med å bekjempe infeksjoner. Hvitløkens og det gule løkets egenskaper kjenner vi i forveien. Men det svarer seg å lese mer, om disse da det kommer nye vitenskaplige opplysninger hele tiden. Så samtidig med at dere bruker dette krydderet, så sørger dere også for en sunnere helse. Svart pepper er tilsatt, fordi det er kjent at svart pepper virker som en booster på gurkemeie og ingefær, slik at virkningen av stofferne i disse urtene forsterkes mange ganger.

De av dere som ønsker å kjøpe kan kontakte meg via facebook. 

Kontakt via Facebook enten via privat facebook messenger
 
Eller via Nordisk Spaniaportal 

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.