Denne retten hører faktisk til på 1950 og 1960 tallet. Stort sett er oppskriften gått i glemmeboken fordi det er litt jobb med å lage denne fantastiske middagsretten.
 

Ofte skjer det at vi har rester av mat som ikke blir spist opp tilovers. Like ofte blir disse rester kastet i søpla i stedet for å lage noe godt av det.

På kjøkkenet mitt er det som regel ingen rester som blir kastet, og stort sett blir alt som kan brukes, brukt igjen i maten dagen etter.

Denne gange er det potet, og noe rester av gulerøtter, blomkål, og brokkoli som blir ingrediensene i en gourmet middag i stedet for å kaste restene.

Jeg har her ikke mål eller vekt på denne retten. Dere må selv prøve dere frem, alt etter hvor mange personer som spiser med til middag.

Men her hadde jeg 3 stk medium størrelse poteter igjen, kanskje en spiseksje med gulerot, en spiseskje med brokkoli, og like mye av blomkål.

Og sånn gjør du:

Ha poteter, blomkål, og brokkoli eller andre grønnsaker opp i en bolle. Mos alt sammen, og rør godt sammen. Tilsett hjemmelaget krydder, eller hvis dere ikke har det, ha opp i en teskje med salt, en dryss med svart pepper, og knus to fedd hvitløk ned i. rør sammen igjen. 

Tilsett nå et helt egg, og rør deigen sammen igjen.

Nå trenger dere ca. like mye hvetemel som dere har potetdeig. Dryss mel på bordet, ha potetdeigen ut på melet, og kna det godt sammen. Hvis det fortsatt er klistrete, ha på noe mer mel, kna igjen inntil deigen slipper fingrene, og bordet.

Strø igjen ut litt mel på bordet,  legg deigen på melet, og ta en kakerulle til å rulle ut deigen til ca. 3-4 millimeters tykkelse. Ta nå et drikkeglass, og stikk ut potetkakene med den, så de er fine og runde.

Stek potetkakene i frityr ca. 160 grader, til de er gyllenbrune. Server med stekt kyllingfilet, og fersk salat. Og har dere fortsatt potetkaker tilovers? Da kan de spises som snaks litt senere på kvelden. Vel bekomme dere. wink

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.