Eksotisk, hjemmelagd og meget sunn krydderblanding laget av soltørket ingredienser bør høre til på alle middagbord.
 

Jeg har snart i mer enn 30 år studert, og lest meg opp om naturens tilbud av sunne produkter som ganske sakte men sikkert forsvinner i glemmeboken.

Grunnet en stadig mer travl hverdag, har folk stadig mindre tid til å kunne bruke på matlaging og tilberedning. Oftest gjelder det raske løsninger som ikke tar mer noen få minutter, som til eksempel Grandiosa som jegkaller for "pizza ala plastic" ag det av gode grunner! Sammen med utallige andre mer eller mindre halv eller helt ferdige middagsprodukter som bare skal varmes i micro ovn fosser frem. Folk stapper det i seg totalt uvitende om hva det egentlig er de spiser.

Ønsker dere å oppleve hva en micro ovn gjør med maten deres? Ta to plantepotter, og så noen slag frø i. Når de spirer, og vokser opp litt, da ta en kopp med vann, og kok det opp i micro ovnen, og en annen kopp med vann fra springen. Den ene planten kan dere så vanne med vannet som er blitt behandlet i micro ovn, og den andre med vann fra springen. Det vil ikke gå særlig mange dager før dere faktisk ser, at planten som får "micro-vann" begynner å slite, mens den andre gror fint. Dere kan så selv tenke dere til resten. Se på dere selv som planten som får micro behandlet mat!!!

Jeg skal starte denne artikkel beskrivelsen med en ny type heksebrygg, som egentlig også gir grunnlag for nytt krydder.

Vi vet alle en del om smitsomme infeksjonssykdommer som vi sliter med spesielt på vinterstid. For å kunne slippe enten helt, eller delvis, drikker vi denne formen heksebrygg hver eneste dag, året rundt, og vi har ikke blitt smittet med noe i snart 5 år. 2-3 cl. shot en gang i døgnet holder disse forkjølelser, og også omgangssyken bort.

Ingredienser.

2-300 gram fersk ingefær
200 gram fersk gurkmeie røtter
4 store ferske sitroner med skall
4-6 kanelstenger av ekte kanel (merket Hindu)
6 stk. hele tørket stjerneannis 
3 fedd hvitløk
ca. 160 gram flytende honning.

Slik gjør du. 

Ta av skrellet av sitronene, og legg opp i en kjele med 2 liter vann. Ha i alt kanel, stjerneannis, og 3 fedd hvitløk. La det koke opp. Når vannet koker, skru ned for varmen, og la det putre i ca. 20 minutter. Mens vesken kjøler ned, kan dere fortsette med å juice de skrellede sitroner først. Når det er gjort, må maskinen renses for sitronrester innen man går videre og juicer ingefær og gurkmeie som er resten av ingrediensene.

Du må ha en juice sentrifuge. Juice ingefær, gurkemeie, og sitron uten skall. Den flytende vesken som kommer ut, må siles gjennom en meget fin sil for å filtrere de største delene av fruktkjøttet fra. 

Ikke prøv å smake på det, fordi det er ektremt sterkt! Når vannet med de andre ting er blitt lunken, sil vannet fra ingrediensene, bland i 160 gr. flytende honning, og juice fra ingefær, gurkemeie og sitron. Rør grundig sammen. Vær sikker på at honningen er rørt grundig ut, slik at den ikke bunnfaller.

La nå det hele stå en times tid, så en del av den fine fruktkjøttet som er sluppet gjennom silen faller til bunns i skålen.

Ta en trakt, og med hjelp av en slev, ha vesken opp i flasker, slik at bunnfallet ikke kommer med. Nå har dere litt over 2 liter med helsebringende heksebrygg, som er en ekstrem sterk antioksidant. Som sagt, drikk 2-3 cl. shots hver eneste dag. Ikke på kveldstid, for da får ikke dere sovet. Det er enorme mengder energi i drikken.

De kokte ingredienser kastes, da disse har ikke lengre hverken smak, eller virkning, alt er jo i vannet.

Ikke nok med at det ikke blir enkelt å smitte dere med diverse sykdommer, men langtidsvirkniger som kraftigere hår, grå hår som sakte forsvinner, og får igjen farge og glans, rynker som tilsynelatende glattes ut, og en økende energi i kroppen vil etter hvert vise seg som følgevirkninger. Jeg har ikke kunnet finne negative sideeffekter (bivirkninger), så denne bryggen er trygg å drikke. Husk at det utskilte grove fryktkjøttet skal tørkes, og brukes i krydder, som neste seksjon handler om.

Og da når vi til neste avdeling i artikkelen som handler om krydder.

Jeg tar ofte og rasper av skallen av sitrusfrukter som sitroner, appelsiner, og grapefrukter. De kommer ut i sola og blir grundig tørket/dehydrert.

Jeg skiver gjerne opp enorme mengder med hvitløk, gulløk, paprika, chili, persille. Hertil kommer avfallet eller fruktkjøttet fra gurkemeie, og ingefær. Alt skal ut i sola og tørkes. 

Når det er 100% tørt, trenger dere en elektrisk kaffekvern til å male ingrediensene til krydderblanding.

Jeg har denne gange brukt fruktkjøtt av ingefær, gurkemeie, fra juice sentrifugen som medisinsk del av min blandingsdkrydder som vi spiser av hver dag.

Dertil kommer løk, hvitløk, chili, paprika, persille, svart pepper, og kanel, samt sitronskall. Kvern det hele, legg opp i en sil, og rørerund med en skje, slik at de groveste deler som ikke er blitt kvernet blir i silen. Det er igjen av grovere stykker, kan dere har opp i en pepperkvern sammen med grov salt, og bruke i saus og annet mat.

Og da blir den soltørkede listen følgende.

Ingefær
gurkemeie
chili
paprika
Gulløk
hvitløk
persille
kanel
svart pepper
salt.
sitronskall

I alt 11 forskjellige ingredienser. Dere kan selv eksperimentere med mengder, men saltet bør ikke overstige 15% av hele mengden. Intet av det er på noen måter skadelig, tvert om har kryderet et enormt potensiale for å ha sterke medisinske virkninger. bl. a. ingefær, og gurkemeie sammen med svart pepper som "booster" har ry for å kunne forebygge kreft, kvalme, svimmelhet og mye mer. Chili øker forbrenningen, og virker slankede. Hvitløk er en meget sterk antibiotikum, og har bakteriedrepende egenskaper. Kanel nedsetter kolesterol, og har beroligende virkninger sammen med tørket sitronskall. Persille virker oppkvikkende ved seksuell aktivitet, og på både menn og kvinner.

De tørkede sitronskallene gir en god daglig dosis av vitamin C, og sitrusoljen får skylden for med tiden å glatte ut rynker, og gi igjen glans, og ny farge i håret. 

Og et kjempe pluss med dette krydderet er at den dufter fantastisk i og på maten, og smaker himmelsk på alle slags kjøtt og fisk, i sauser, samt poteter og ris.

Beste av det hele er at det er 0 tilsetningsstoffer! Bare 100% rene råvarer.

Håper artikkelen er nyttig, og at tingene smaker de av dere som ønsker å lage både heksebrygg, og blandingskrydder.

 

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.