Hjemmelaget danske frikadeller laget av ferske råvarer kan ingen ferdigmat konkurere med.

Hjemmelaget mat av 100% rene råvarer trenger ikke å være s"vanskelig som dere tror. Faktisk så tar det ikke særlig lang tid å sette opp en kjøttkvern, som så kan brukes til å kverne nesten alle ingredienser.

Og her er oppskriften på hvordan dere gjør.

Dere må ha en kjøttkvern, manuel, eller elektrisk. Ikke gå ut å kjøp maskinbehandlet kjøtt i butikken, da det ikke er det dere troro. Faktisk, så ønsker jeg ikke engang å komme inn på hva maskinbehandlet kjøtt inneholder, dere vil ikke vite det!

250 gram oksekjøtt i store stykker
250 gram svinekjøtt i store stykker, gjerne med litt fett på.
1 stor egg
3 SS valset havregryn
15 gram fersk ingefær (trenger ikke å bli skrellet, men vaskes grundig)
15 gram fersk gurkemeie (trenger ikke å bli skrellet, men vaskes grundig)
1 stor gul løk
2-3 fedd hvitløk
1 TS salt
1SS fersk hakket persille eller basilikum
Et kvart teskje knust svart pepper.

Start opp kjøttkvernen, og ha i først løk, hvitløk, ingefær, og gurkemeie, persille/basilikum,  Kjøttet skal kvernes til sist, slik at alle andre ting blir presset med ut. 

Når alt er ferdigkvernet, ha i egg, salt, havregryn, og pepper. Rør deigen grundig sammen. Hvis dere føler at deigen er litt våt, kan dere ha i en eller to SS med hvetemel.

Still nå bollen i kjøleskapet, så kjøttet kan ta smak av ingrediensene.

Etter en halv time, kan dere ta ut deigen. Ha på en varm panne (ca. 160 grader) med ren svinefett/smult, eller meierismør. Ikke bruk hverken margarine, eller olje, da det ødelegger den gode smaken.

Form frikadellene med en skje, legg på pannen, og stek sakte 3-5 minutter, hvoretter dere må snu dem. Dette gjøres to ganger, slik at frikadellene blir gjennomstekte. Hus å steke ved sakte varme, da de skal bli gyllenbrune, og ikke svarte.

Grunnet de sterke fargestoffene i gurkemeie, vil dere oppleve at kjøtte blir noe gul, men veldig appetittvekkende.

Når de er ferdigstekte, legg opp på en tallerken, og sett i ovnen på 70 grader, så de lan holde seg varme. Kok poteter, blomkål, brokkoli, og gulerøtter til. 

Frikadeller smaker også fortreffelig til stuet blomkål med kokte poteter til. Frikadeller egner seg seg også som pålegg på brødskive. 

Velbekomme dere, håper de smaker.

 

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.