Ofte føler folk at det å lage mat tar for lang tid, og krever for mye, når man har vært på jobb hele dagen. Men bare les her hvor enkelt det egentlig er å få til noe god mat i en fart.

Vi kjenner alle den følelsen av trøtthet når vi kommer hjem fra jobben, og er slitne. Veldig enkelt bare å ta noe ferdigmat eller en frossen pizza ut fra fryseren og slenge det i ovnen. 

De fleste tenker aldri tanken om hvor usunt ferdigmaten er som vi kjøper i butikken, ferdigmat med masse tilsetningstoffer, som kan ha uheldige bivirkninger på både kropp, og immunforsvar.

Så for å vise hvor enkelt det er å lage god mat i en fart, har jeg satt sammen denne retten til to personer. Det er så bare å doble opp ingrediensene hvis man er flere.

Til kyllingsnadder med bacon og marinert ris trenger du følgende til 2 voksne personer.

300 gram kyllingbrystfilet
150 gram rimmet bacon (saltet, ikke røykt) fra danske Tulip
2 dl. jasmin ris
ca 5 gram meierismør
1ts basilikum eller persille
Halv ts. ingefær
halv ts. gurkemeie
1 blokk Knorr hønsebuljong
1 fed hvitløk
Rødløk
Rød/grønn paprika
Icebergsalat/issalat
Blandingskrydder etter eget valg, eller hjemmelaget.

Vi starter med jasminris. Ha risen opp i en kjele, og ha på kaldt vann, og rør opp med fingrene. Hell fra vannet, og gjenta prosessen 3 ganger, slik at rismel blir skyllet ut. Resultat, mer løs ris.

Ha på 3 dl. vann, og sett kjelen på, og sett på varmen. Ha i smør, basilikum, ingefær, gurkemeie, buljong, knus hvitløk i en hvitløkspresse, og ha det opp i også. Når vannet begynner å koke, skru nesten helt ned for varmen, så ikke risen brenner på. Rør opp med en skje, og legg så på lokket, og la risen putre. Risene blir marinert samtidig med at de koker.

Ta nå bacon, og kyllingfilet, snitt det opp i små stykker. Begynn å steke bacon først, dere trenger ingen fettstoff på pannen, det er fett nok i bacon.

Hold et øye på risen, og når dere ser at det nesten ikke er mer vann på toppen, rør igjen rundt med en skje, og legg på lokket igjen.

Når bacon er ved å bli gyllen, ha i kyllingstykkene, og stek ved moderat temperatur. Til eventuelt vann fra kyllingen er fordampet. Ha på blandingskrydder. Ta av risen fra varmeplaten nå, men la den stå under lokk til resten er ferdig.

Snitt opp løk, og paprika, og har det opp i pannen med bacon og kylling. Rør rundt, og la det hele putre på svak varme. Løk og paprika skal helst være varm, men allikevel sprø ved servering.

Snitt opp lit issalat.

Når løk, og paprika er varm, kan dere ha opp ris på en tallerken, og del blandingen på pannen på to tallerkener som gjerne skulle være varmet så ikke retten blir kald med engang.

Ha på litt salat som pynt. Og har dere litt chili sause, kan dere ha på litt på risen.

Håper det smaker. Tidsforbruk ca. 20 minutter, og alt er hjemmelaget. Vel bekomme dere. Husk å være flink til å dele.

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.