Det er ikke større jobb å lage denne kyllingretten enn å slenge en frossen pizza i ovnen, men det adskillig sunnere enn pizza ala plastikk.

Det er med forferdelse at ser og opplever at ferdigrettene selges i stadig større skala til folk som enten aldri har lært å lage mat, eller fordi de bare ikke mener at de har tid og ork til å lage mat hjemme helt fra grunn.

At man ikke har tid til å lage god og sunn mat hjemme er bare en myte, da det som oftest tar like lang tid å slenge en pizza i ovnen, og vente på at den skal svi seg ferdig med alle halv plast ingredienser.

Denne retten trenger ikke mye oppmerksomhet, da den også skal i ovnen. En lekker kyllingrett kan hvem som helst tilberede i forrykende fart, og det direkte fra fryser til ovn.


Oppskriften er til 2 voksne personer.

2 stk. kyllingbryst filet ca. 250 gram pr. stk. 
smør i tynne skiver.
blandingskrydder (helst hjemmelaget) se oppskrift her!
3 spiseskje olivenolje.
Salatblanding etter behov
1 hel hvitløksbaguett

Dere trenger også en foliebakke til å tilberede kyllingfiletene i.

Start med å skylle kyllingfilet under rinnende vann, tørk deretter med tørkepapir. Snitt så filetene med en skarp kniv nesten helt igjennom, slik at det stadig henger sammen.

Ta tynne skiver smør og legg i mellom snittene. bruk eventuelt en ostehøvel. Ha i olivenolje i foliebakken, legg filetene opp i, og bruk en pensel til å smøre noe av olivenoljen på toppen av filetene. Dryss nå på blandings krydder, og sett det i ovnen på 160 grader med varmeviften på hvis man har. Hvis ikke, da bør temperaturen ligge på ca. 175 grader.

Mens kyllingfiletene putrer i ovnen, kan dere tilberede salaten. Jeg bruker som oftest iceberg salat (is salat), rødløk, gulerot, og rød paprika, men bruk hva dere ellers har, eller ønsker.
Lag så mye salat som dere trenger til to personer. Skyll og finsnitt salaten, guleroten skal rives på en fin rive, rødløk og paprika hakkes. Salaten blandes sammen.

Når dere ser at kyllingfiletene er ved å ta farge i ovnen er det på tide å legge inn hvitløksbaguetten, her bruker jeg enten folie, eller matpapir under så ikke ovnen blir nedgriset av smør som drypper.

Oppskrift på hjemmebakt hvitløksbaguette vil følge senere.

Når bauetten er gyllen på toppen, tas alt ur av ovnen, og serveres med engang rykende varm på oppvarmet tallerkener. (dette skal motvirke at retten blir kald) 

Vel bekomme dere, håper det smaker.

Stek i foliebakke sparer dere rengjøring av ovn og rist. Bruk av folie eller matpapir sparer også på rengjøring, og dere har hele tiden en ren ovn. Ovnen min er over 6 år gammel, og skinner som den var kjøpt i dag.

Kyllingfilet i denne oppskriften var dansk, kjøpt i Sverige til SEK.79.90 for 2 kg.

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.