Min hund mistet evnen til å høre på få timer etter behandling med preparatet EASOTIC øredråper. Viktig er det å advare om at hvis dyret mister hørelsen, er det en ikke reverserbar situasjon!

Tirsdag d. 16.2.2016 kl. 18:00 bærer det til veterinær med hunden min Miki for den årlige sjekken, samt rabies vaksinen som er obligatorisk når vi reiser til Spania hele tiden.

I kontrollen inngår undersøkelse av ørene. Her finner veterinæren litt irritasjon i høyre øre, som han mener bør behandles. Selv om jeg var litt skeptisk til det, så overtalte han meg til å prøve øredråpe preparatet som kalles EASOTIC, som grunnet sin spesielle flytende konsistens kunne nå helt ned til trommehinnen. Veterinæren ga ham første behandling, og jeg skulle så følge opp med to behandlinger pr. dag, i 8 dager. Så langt kom vi aldri!

Allerede tidlig på onsdag morgenen registrerte jeg at hunden hadde skiftet adferd. Han virket sløv, svimmel, og begynte å gulpe opp i små mengder. Det hørtes ut som han hostet. Bakbenene ristet under ham.

Til min store skrekk opplevde jeg at han tilsynelatende ikke kunne høre meg. Jeg kalte på ham gjentatte gange, og så at det ikke var noen reaksjon. Jeg bar ham så ned trappen, og forsøkte igjen å snakke til ham, men ingen reaksjon var å spore. Han bare så på meg med et desperat uttrykk, han skjønte liksom ikke hva som gikk for seg omkring ham, han hadde et trist uttrykk i øjnene, som om han var fryktelig lei seg.

Jeg fik straks mistanke til øredråpene, defor begynte jeg å lete på nettet, og fant ut, at importøren av EASOTIC ikke hadde noen advarsler om produktet, derfor besluttet jeg med til å foreta et dypere søk på engelske side. Resultatet var dramatisk, og veldig alarmerende, da det plutselig viste seg at de hunder rundt i verden som har blitt behandlet med stoffet, var stort sett blitt døve, Ikke alle, men alarmerende mange.

Verste av det hele er, at det også står, at stoffet kan medføre nedsatt hørelse, spesielt hos eldre hunder, som tilsynelatende skal gå over etter 14 dagers tid. Hva man i Norge ikke har skrevet om er, at alle de hunder som er blitt døv, under behandlingen har aldri fått tilbake evnen til å høre igjen, og at situasjonen eller tilstanden var, og er ikke reverserbar.

19.2.2016 Hunden Miki har det fortsatt dårlig. kl. 10:35 oppdaget jeg at han lå på sofaen, og ristet i hele kroppen. Øynene var bare et par små sprekker, og øyenlokkene de bare vibrerte på ham. Jeg forsøkte desperat at få kontakt med ham, på nærmeste filleriste ham uten at det var reaksjon.

I desperasjon begynte jeg på hjertemassasje, og ble ved med det i ca. 5 minutter, og plutselig med et kjempe spjett våknet opp, med en ristende og gråtende uling. I løpet av noen minutter var han dog på benene igjen, veldig fortumlet, og desorientert. Jeg valgte så å ta ham med ut på en kort tur, som så ut til å virke. Han hadde det i alle fall så bra at han fikk i seg litt mat og vann. 

Kl. 13:00 d.19.2.2016 ny undersøkelse hos veterinæren, som var dypt sjokkert. Undersøkelsen viste straks at han virkelig var 100% døv, han reagerte absolutt ikke på noen lyder. Veterinær tok nå kontakt til en leverandør i Danmark mens jeg satt og ventet. De ble enige om at Miki skulle behandles for medisin sjokk med kortison, i første omgang 1 mg. 2x i døgnet i 8 dager, som så skal økes til 2mg. 2x i døgnet i 8 dager til. Håpet er at han kanskje skal få hørelsen igjen, men det hersker stor tvil om at han noen ganger kommer til å høre igjen.

Kl.14:30 første behandling med kortison. Ca. kl. 16:00 slutter han med å gulpe opp alle vegne, og virket litt mer rolig. Evnen til å registrere selv kraftige lyder er fortsatt borte i skrivende stund. Gutten er ved godt mot, men øynene hans sier at han sliter, og er fryktelig lei seg.

Men midt i denne ulykken er det kanskje litt glede, da helt fra han kom i hus som en liten baby, har han fått en fast, men kjærlig oppdragelse, og det var faktisk først på torsdagen d.18.2. at det gikk opp for meg hvor mye jeg egentlig brukte hendene mine i kommunikasjonen med Miki. Idag så gikk allting bra, da han faktisk skjønner hva jeg vil si ved bare å se på meg, og mine hender. 

Vi lærer nå begge to å bruke en ny måte å kommunisere på, og tilsynelatende går det flott, selv om han er 12 år gammel.

Akkurat nå kl. 20:00 har han det mye bedre. Han har spist ordentlig, og drikker nesten som han pleier. Han bruker veldig mye energi på å ha direkte kroppskontakt med far, og vil helst være hos meg uavbrutt, og følger etter meg uansett hva jeg skal.

Håper at han blir bedre, og håper at de av dere som leser denne artikkelen krysser fingre for ham, da han har alltid været en glad og lykkelig liten gutt, som akkurat nå sliter fælt grunnet en forgiftning av noen stoffer som er i medisinen.

Akkurat nå ønsker jeg ikke å opplyse om for mye, jeg ønsker ikke å skape panikk, men jeg mener at en kraftig advarsel er på plass her, og må på det kraftigste oppfordre alle til å dele artikkelen her videre, så ikke andre hunder som blir utsatt for det samme.

Jeg har så fått en enorm positiv respons, men også en del negative, hvor folk påstår at tilstanden Miki er i, vil forsvinne om få dager. Dette er ikke riktig. En ting er at noen hunder får nedsatt hørelse som så blir berdre. En annen ting er at de som er blitt helt døve fra dag en, har aldri igjen fått evnen til å høre. 

I slike situasjoner er det igjen viktig å sette seg inn i tingene innen man nedlegger usaklige påstander som ikke har bunn i virkelighetens verden. 

Skurken i denne medisinen er stoffet "Gentamycin". Om hunden har fått dette stoffet i seg som en pille , eller via en sprøyte, hadde resultatet blitt akkurat det samme, da Gentamycin medfører ofte at dyret mister evnen til å høre for godt.

Jeg legger ved en enkelt link hvor akkurat dette debatteres. Ut over det får dere søke selv, da jeg har mer enn nok med å ha nok tid til å  behandle hunden min.

I øvrig, så får han nå rensende behandlig hver kveld, med varm kamilla te med ingefær ca. 35 grader. Jeg fyller øret opp, og holder for det, og masserer inn i ca. 1 minutt. Slipper ut vesken, og tar andre øret på samme måten. Dette er trygt og godt, og opplever at det er veldig behagelig for Miki.


Jeg får så unnskylde eventuelle skrive feil, og kanskje miks med dansk og norsk, men jeg har ikke tid til å kjøre hverken stave eller grammatikk kontroll, jeg håper bare at alle forstår. :)

Etterhvert som tiden går, så vil jeg følge dette opp med flere artikler, så alle kan følge med om Miki kommer til å reagere positivt på behandlingen, eller om forblir døv.  Jeg selv håper stadig på at han skal bli frisk.

Viktig er nå at dette ikke kommer til å skje igjen. Derfor ikke la noen behandle hunden deres med stoffet EASOTIC, da den inneholder giftstoffet 
Gentamycin som igjen dreper hundens hørelse.

Andre fryktelige bivirkninger Gentamycin også har! Skade på balanse nerven, medfører svimmelhet, skjelven. I enkelte tilfeller har stoffet også angrepet nyrene, i de tilfeller har man vært nød til å avlive hunden. Håper ikke at det skjer for Miki, det har han i alle fall ikke fortjent.

I dag 14.7.2017 Etter hissige og meget langvarige behandlinger med hjemmelaget te av kamillablomster og tørket ingefær, har Miki kommet seg over det verste. Jeg skyller fortsatt ørene hans hver dag, og det ser ut til at han faktisk kan høre litt, men er meget usikker, da han av og til reagerer når jeg kaller på ham, men han tar feil av retningen lyden av stemmen min kommer fra.

Miki er nå 14 år, og når jeg tenker tilbake, så kunne jeg faktisk ha mistet ham grunnet medisin forgiftningen, at han fortsatt lever er virkelig en mirakel som jeg er evig takknemlig for. 


Saken kan debatteres under artikkelen.

Det er nå kommet frem at stoffet Gentamycin også finnes i øyensalve, til bl. a. katter, hvor en del katter har blitt blinde.

Husk å dele, så ikke andre blir utsatt for dette.

Følg meg på Twitter