Ny planet i bane rundt solens nabostjerne oppdaget Proxima Centauri d er relativt nær jorden og er innenfor rekkevidde for videre studier og fremtidig utforskning.

Et team av astronomer har oppdaget en ny liten planet som kretser rundt Proxima Centauri, den nærmeste stjernen til solen, viser forskning publisert torsdag i 'Astronomy and Astrophysics'.

Kandidatplaneten, kalt Proxima Centauri D, har blitt oppdaget via European Southern Observatory's Very Large Telescope i Chile og en innovativ "radiohastighetsteknikk", som lar den fange opp "små slingrer i bevegelsen til en stjerne skapt av et "bane i bane" i planetens gravitasjonskraft."

Oppdagelsen viser at vår nærmeste stjernenabo ser ut til å være fullpakket med interessante nye verdener, innen rekkevidde for videre studier og fremtidig utforskning, sa hovedforfatter av studien João Faria.

Proxima D går i bane rundt Proxima Centauri i en avstand på omtrent fire millioner kilometer mellom stjernen og den såkalte ‘beboelige sonen’ – «området rundt en stjerne der flytende vann kan eksistere på overflaten av en planet». Det tar bare fem dager for planeten å fullføre én bane rundt Proxima Centauri.

Proxima D er den tredje planeten som er oppdaget på banen til stjernen, som er den nærmeste naboen til vårt solsystem. Proxima B, oppdaget i 2016, har en masse "sammenlignbar med jordens," ligger i den beboelige sonen og trenger 11 dager for å ta en hel runde rundt Proxima Centauri, mens banen til Proxima C, oppdaget i 2020, tar fem år. D er ikke bare den raskeste, men også den letteste av tre planeter med en vekt på «bare en fjerdedel av jordens masse», ifølge avisen.

En av forskerne, Pedro Figueira, understreket at oppdagelsen av Proxima d er "ekstremt viktig" fordi den viser at den radielle hastighetsteknikken "har potensialet til å avsløre en populasjon av lette planeter, som vår egen, som forventes å være mest tallrike i vår galakse, og som potensielt kan være vertskap for livet slik vi kjenner det.»

Med andre ord, spennende funn, kanskje fremtidens mennesker kan besøke.

 

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Vær snille å dele artikkelen.

Dere kan hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.