Utskrift

En asteroide har satt kursen mot Jorden og vil suse meget nært forbi dagen før den amerikanske valgdagen.
 

 Det virker som om 2020 bare ikke bare vil legge opp uten spenning og dramatikk.

Forskere sier at de nylig oppdaget en asteroide som forventes å zoome ubehagelig nær jorden dagen før den amerikanske valgdagen.

Det himmelske objektet, kjent som 2018VP1, er omtrent 6,5 fot (ca. 2 meter i diameter) i diameter og forventes å suse forbi Jorden 2. november, ifølge Center for Near Objects Studies ved NASAs Jet Propulsion Laboratory.

Romfartsorganet sier at det kan være tre potensielle hendelser, men "basert på 21 observasjoner som spenner over 12.968 dager," er det bare 0,41% sjanse for at asteroiden treffer oss.

Med en vekt på rundt 16.000 kilo uttalte astronomene at sannsynligheten for at VP1 2018 skal treffe Jorden 2. november 2020  er relativt lav:  en av 240 .

Asteroiden er en ildkule som kretser rundt solen med en hastighet på mer enn 
34 tusen km / t,  og som ifølge beregningene fra det nordamerikanske romfartsorganet  kunne treffe jorden mellom 2. og 5. november 2020.

Den veier ca. 16.000 kilo, og vil mestsannsynlig brenne opp i atmosfæren uten å gjøre skade, noe som ville bli til et spaktakulært syn, selv på høylys dag.

 

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.