Utskrift

Å flytte til Spania kan by på større problemer enn man forventer. Har man ingen til å hjelpe kan ting fort gå veldig galt.

Vi startet med våre planer om flytting til Spania i våren 2017. Vi kontaktet derfor megleren Oddny Skjold Trondstad fra Costa Blanca Bolig i Ciudad Quesada for å fortelle om vår vannvittige plan som gikk ut på bare å selge alt, og reise ned med så lite som mulig, og starte et helt ny tilværelse fra scratch.

Megleren lovte å bistå oss med stort sett alle de praktiske ting som nå engang er nødvendig, bl. a. ved å skaffe oss de obligatoriske NIE numrene, samt at skaffe oss drømmeboligen som vi ønsket oss veldig sterkt.

Huset i Vestfold ble deretter satt til salgs, og vi pakket stort sett alt som vi ønsket å ha med oss sammen og satte oss til å vente på at det skulle dukke opp en kjøper.

Men det viste seg at det var mer enn vanskelig å få solgt, og at det gikk mer enn 1 år innen en kjøper meldte seg, var utrolig belastende. Vi fikk så solgt i mai 2018, og allerede d. 24. mai 2018 var vi ute av huset, og var på vei til Spania med bilen fult lastet med de mest nødvendigste ting pluss hund. Resten tok Flyttespesialisten seg av.

Vi landet i Spania d. 28.5.2018 Oddny Skjold Trondstad var oppe på duppene helt fra start, og hjalp oss med midletidig bolig hvor vi kunne bo mens hun jobbet på spreng med å ordne drømmehuset til oss, sørge for papirer og dokumenter som måtte være i orden, slik at vi problemfritt kunne starte vår nye liv. 

Det viste seg at ventetiden med å kunne flytte inn vårt nye hjem ikke skulle trekke i lange drag som vi regnet med, da vi med Oddnys hjelp kom i hus allerede d. 8.6.2018 altså bare 10 dager etter at vi landet i Spania. Costa Blanca Bolig har også advokater i samme bygg, som hjelper med alle de praktiske problemer som kan oppstå i ettertid, slik at de fleste problemer som andre opplever, blir nærmest til en lek.

Oddny Skjold Trondstad fikk ordnet alt i en forrykende fart, skaffet tid i banken, kjørte med oss for å ta bilder vi måtte ha for å få NIE nummer, og mens hun jobbet på spreng, slappet vi av i den midlertidige boligen hun skaffet til oss.

Selv på overtagelsesdagen fulgte hun oss opp slik at vi slapp for ubehagelige overraskelser.

Dog ble det faktisk en del ubehagelige overraskelser etter bare noen dager, men også her trådte Oddny & Co. til, og hjalp oss med å få løst tingene. 

Jeg må bare si at hvis noen andre som er gale nok til å gjøre det vi gjorde, bare selge alt, ikke bare huset, men alt inventar, og flytter med bare private og personlige ting til et fremmed land som Spania, som igjen har en rimelig tung byrokrati, da vil man trenge Oddny Skjold Trondstad, og Costa Blanca Bolig i Ciudad Quesada.

Det finnes nesten ikke ord som kan beskrive hvor takknemlige vi er for at Costa Blanca Bolig var der for oss, ikke bare i huskjøp situasjonen, men har stått på et helt år for å støtte og oppmuntre oss. Jeg mener hvor finner man en megler, og et meglerhus som så til de grader står opp for kundene sine?

Kjære alle sammen som leser med her. Planlegger dere å flytte til Spania? Eller kjenner dere noen som ønsker å flytte til Spania? Da må jeg stå frem, og meget varmt anbefale Meglehuset Costa Blanca Bolig, og Oddny Skjold Tronstad & Co. 
Da får dere handle trygt, i trygge omgivelser, og med et smilende stab i ryggen til å støtte en i alle ledd og kanter. 

Tusen takk kjære alle sammen i Costa Blanca Bolig for å ha skaffet oss drømmehuset, og for den fantastiske hjelpen vi har fått fra dere i ettertid, og stadig i skrivende stund får. 

Her følger al kontaktinformasjon dere kan bruke til å ta kontakt.

Costa Blanca Bolig

Avenida De Las Naciones 50, Ciudad Quesada

(03170) Rojales. Alicante Spain

T. (0034) 966 276 905

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider.

Mandag til fredag

9.30 - 17.00

Lørdag

10.00 - 14.00

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.