Paypal svindleres foretrukne bank. Alle selgeres skrekk!

En kraftig advarsel er på plass mot den amerikanske online banken Paypal som på det siste er blitt mer svindleres bank enn ærlige folks. Som selger er du totalt prisgitt!

La meg med engang understreke, at al handel via internett i Norge er underlagt norske lover, regler, og garantier. Noe som man hvis man er selger fort vil oppdage at Paypal tilsidesetter hvis det oppstår tvister spesielt mot selgere.

Jeg ønsker her fortelle om den nyeste formen svindel som Paypal går 100% inn for å støtte, slik at kjøpere ofte kan svindle til seg gratis ting, med store utgifter for selger.

For meg begynte mistanken om at noe var ruskende galt i 2014. Jeg kjøper ofte software på nettet, det pleier ikke å være forbundet med problemer, man betaler, får en link som man så kan laste ned fra. Noesom har alltid gått greit.

Men så en dag kjøpte jeg et stykke software til en av mine sider, betalte via Paypal, og fikk også som vanlig en link. Problemet var bare, at linken fungerte ikke, og jeg fikk ikke softwaren jeg betalte for.

Jeg forsøkte meg på å kontakte selger, men personen svarte aldri. Etter noen dager med frustrasjoner, kontaktet jeg Paypal, og krevde å få igjen pengene mine. Fortalte her etter hva som var skjedd. Etter bare noen få minutter fik jeg svar fra support, og de kunne dessverre ikke refundere betalingen, da det ikke var en fysisk vare jeg kjøpte. Kjøperbeskyttelse gjelder ikke når man kjøper programvarer på nettet.

Tross at jeg hadde dokumentasjon for at jeg sannsynligvis ble svindlet, så hadde man ingen intensjoner om å hjelpe meg, og svindleren slapp og fikk mine 45 dollar med seg. Jeg ble svindlet, men Paypal fikk det heller til at jeg forsøkte å svindle dem.

Orket ikke å forfølge saken, men jeg meddelte dem, at jeg ville notere det, og huske det.

I dag har jeg en nettbutikk hvor jeg selger ut av noen rester grunnet flytting. Mellom nye, brukte, retro og antikke ting, har jeg bl. a. noen tøffe herreklokker som er fabriksnye. 

Nå er det slik at jeg tester alt innen jeg sender varer til folk. Det gjør jeg for å være sikker på at ting fungerer. Jeg tar også bilder av tingene innen jeg pakker dem, og også av selve pakken. Derfor vet jeg med 100% sikkerhet, at varen fungerer, samt at den er pakket på ordentlig og forsvarlig vis.

For tiden er det dessverre slik, at en ny svindler trend har meldt seg på nettet, og også her ser ut til at Paypal tar svindlerens parti, kansellerer alle norske lover, og kjører bare på med sine egne amerikanske regler, som også gir dem rett til å opptre som uskalige arrogante dommere i saken som følger.

D.6.6.2017 er det en kunde i Trøndelag som kjøper en klokke i nettbutikken min. Han betaler med Paypal, og jeg får epost om at betalingen var mottat, og jeg pakker så klokken, og sender med engang med sporingsnummer.

Jeg trodde at alt var i sin skjønneste orden, men plutselig d. 5.7.2017 tikker det inn epost fra Paypal, hvor det stod at kunden ønsket å reklamere, da varen var skadd.

Jeg svarte med engang om at det ikke var mulig, da varen fungerte perfekt da jeg sendte den, og at det var ekstraordinært forsvarlig pakket.

Dette fikk ikke jeg noen svar på, men plutselig kom det en ny epost fra Paypal, at kunden fremmet krav om å om å heve handelen, og sende tilbake varen. Noe som jeg nektet å gå med til. Jeg krevde nå at kunden holdt seg til de norske kjøpelovene, og henvendte seg til meg for å løse problemet. Paypal gadd enn ikke å lese svaret mitt.

Derfor sendte jeg nå en epost til kunden selv, og stilte krav om at han sendte meg bilde av den skadede klokken. Noe som jeg fikk en sur reaksjon på, men har skrev, at klokken var defekt, derfor hadde han hatt den inn hos en urmaker, og sendte da også en kvittering med sammen med bilde av klokken.

I mellomtiden hadde Paypal tilbakebetalt pengene uten å bry seg om at jeg nå hadde kontakt med kunden, og jeg forsøkte å løse problemet med kunden. Kontoen min hos Paypal var plutselig i minus, og man stilte krav om at jeg skulle sette inn pengene. Dette nektet jeg, da saken slett ikke var avgjort, 

Her begynte de plutselig å true meg med inkasso hvis ikke jeg betalte. Jeg nektet igjen, og forsøkte å henvise til at det var dialog mellom meg og kjøper for å løse saken. Jeg fikk bare en ny trussel, og jeg nektet igjen å utligne beløpet som plutselig var i minus på kontoen min.

På samme tid tikker det inn eposten fra kunden med bilde av en klokke, samt bilde av kvitteringen fra urmaker. Jeg så med engang at her var det en svindelsak i gang. Bildet av klokken var ikke bilde av klokken jeg sendte. Det var telefon nummer med på kvittering fra urmaker, som jeg ringte opp, men han kjente ikke hverken personen, eller til klokken i saken. Det viste seg at kvitteringen var egenprodusert.

Svindelnummeret her var: Kunden hadde en gammel defekt klokke som var en 2011 modell. Gammel, og utslitt, med ødelagte knapper, og helt feil farge.

Jeg forsøkte nå igjen å kontakte paypal for å gjøre oppmerksom på svindelen, og fortalte dem at jeg hadde dokumenter som kunne bevise at dette var en grov svindelnummer, men jeg talte til døve ører.

Jeg gjorde også oppmerksom på. at de ikke hadde rett til å refundere betalingen før jeg hadde mottat og godkjent varen i retur, men de nektet å høre. Nå ble jeg virkelig rasende, da kjøperen i saken hadde sett det for seg å få seg en ny klokke helt gratis, og kvitte seg med den gamle defekte på samme tid, i det han tilsynelatende visste at Paypal ville ta hans parti.

Jeg ville dog ikke gi meg over for en slik simpel svindler, derfor ringte jeg support, og truet dem med politianmeldlese hvis ikke de brakte orden i sakene. Gjorde igjen oppmerksom på at alt internetthandel i Norge skal følges av norske lover og regler, noe han nektet, og påstod at det var amerikanske lover og regler som de skulle forholde seg til, og at det har vi godkjent da vi registrerte oss.

Men plutselig gikk alvoren opp for fyren i den andre ende i telefonen, da han skjønte, at jeg rent faktisk ikke har mottat noen pakke i retur, og at Paypal nektet å ta mot dokumentasjon som kunne bevise at hele handelen fra kjøpers side gikk ut på å skulle svindle meg.

I mellomtiden fikk man så låst kontoen min, jeg kunne ikke kansellere Visa kortet mitt, eller kontoen min, og fikk beskjed på at hvis ikke jeg betalte, så ville man hente ut beløpet fra banken min. Jeg logget lynrask på banken, og fikk dem til å sperre kortet omgående, og blokkere for at Paypal kunne belaste kontoen min. Noe som fikk dem til å sende nok en ny trussel om inkasso. Tenk dere kjære lesere, alt dette på mindre enn 2 dager.

Support fra Norge som jeg hadde snakket med ringte så plutselig igjen, og fyren fortalte meg at nå hadde de plutselig skjønt bildet, og hadde kansellert refunderingen av pengene til kjøper, og at pengene igjen var tilbakeført til kontoen min.

Jeg var mildest talt rasende, og skrev så en ny epost i mindre pene vendinger, noe som medførte enda flere trusler, da disse kjære ignoranter som har det med å støtte svindlere først og fremst plutselig følte seg krenket.

At de hadde krenket meg ved å få meg til å føle meg som en forbryter, hadde ikke noe å si, men jeg skulle i alle fall ikke prøve å krenke noen av dem, for det ville få alvorlige konsekvenser.

For å vise dem hva jeg mente om saken, så valgte jeg å tømme kontoen min med engang pengene var synlig, og da de på samme tid låste opp både kortet mitt, og bankkontoen min, så slettet jeg begge deler.

Jeg ønsket ikke, og ville ikke finne meg i en slik behandling hvor en internasjonal online bank heller jobber for svindlere, og dermed svindler ærlige folk og på samme tid tilsidesetter alle lover og regler som gjelder for internetthandel i de respektive landene hvor Paypal opererer.

Jeg vil nå i ettertid henvende meg til forbrukerombudet for å forelegge saken, og stille spørsmål om at Paypal virkelig kan tillate seg å sette til side landets lover og regler, samt garanti og reklamasjonsbestemmelser for å bruke deres egne regler som ingen hverken kjøpere, eller selgere har noen ganger satt seg inn i.

Paypal har 76 tett skrevet sider med hard juss som er vanskelig å skjønne for de fleste, noe som Paypal er klar over, og bruker flittig mot oss alle. Og akkurat på det punktet er alle selgere prisgitt hvis en kjøper ønsker å svindle dem. Paypal viser ingen nåde overfor selger.


I slike saker er det 100% sikkert at selger taper, da det er Paypal som står som dommer, og i utganspunktet vil de til enhver tid dømme selgeren til å være svindler. Det er det Paypal tjener riktig mange penger på.

Jeg vil oppfordre alle om å være veldig på vakt, og ikke finn dere i å bli svindlet av Paypal som uberettiget nedsetter seg som dommere, og dele denne artikkelen videre på alle sosiale medier, for å advare mot den amerikanske online banken som dessverre er blitt banken for utspekulerte svindlere på nettet. 

Kjøper i min sak endte opp med å gi seg overfor en trussel om politianmeldelse. Å sende frem falsk bilde, og falsk dokument var ikke akkurat smart, men han lyktes nesten med både å få en ny tøff herreklokke, og attpåtil å få igjen pengene for det.

Etter denne saken har jeg lest at det finnes mange i Norge også som har vært utsatt for disse usaklige Paypal avgjørelser til stor frustrasjon for selgere. Til dem kan jeg bare si følgende: Hold dere langt borte fra Paypal. De er og blir banken for svindlere, og de vil til enhver tid blåse i de norske lover og regler, samt våre rettigheter etter norsk kjøpelov.

Har prøvd å henvende meg til dem på deres Facebooksider også og spurt om de virkelig krevde at de hadde rett til å omgå den norske lovgivningen på norsk jord, hvilket de svarte på med at de ikke ønsker å akseptere de norske lover og regler, men vil heller til enhver tid påtvinge oss deres egne amerikanske regler.

Etter denne sakener jeg helt ferdig med Paypal. Jeg kommer aldri igjen å ha tillit til en slik svindelfortak av en bank. Og det er ikke noe å si til at det er krig i verden hvor amerikaner ferdes, og forsøker å påtvinge seg selv på resten av verden. Herre gud de er jo hakket verre enn folkene fra Midtøsten og Afrika som har en voldsreligion som levesett.

Styr langt uten om Paypal innen det går galt for dere også. Det finnes mange gode løsninger i dag. Vi trenger ikke disse amerikanske mastodonter fra United Bluff. Vi kan saktens klare oss uten.

Og til Paypal. Jeg har vært kunde hos dere i 20 år. Jeg har aldri før i livet vært utsatt for en slik himmelropende og usaklig behandling.

Paypals betalingsløsning er nå fjernet i nettbutikken min. Jeg ønsker å handle etter de norske lovene, og ikke etter de totalt useriøse amerikanske lovene Paypal krever at deres brukere skal underkaste seg Paypals useriøse online dommere,

Men dere kan lese her: NO MORE PAYPAL. NEVER AGAIN! AND I SURE WILL DISCURAGE ANYONE WHO WISH TO USE YOUR BANK OF SCAMMERS!

Jeg oppfordrer alle til å dele dette videre for å begrense skadene Paypal kan og vil påføre selgere ved totalt å tilsidesette enhver norsk lov, og norske regler.

Er du selger i de Nordiske landene som har vært utsatt for at Paypal har dømt deg, ta da kontakt med meg via Foxcamp sine facebooksider, og la oss få historien ut i det åpne, så vi kan få slutt på den av Paypal praktiserte himmelropende uretten!
Følg meg på Twitter!   Følg Foxcamp på Facebook!