En litt redd, men lykkelig fugl tilbake til friheten.

Vi alle trenger av og til historier som ender godt og lykkelig. I dag var det min tur til å oppleve en dramatisk hendelse som heldigvis endte lykkelig.
 

En katastrofal hendelse for en flott fugl kunne ha endt med en forferdelig død hvis ikke fuglen var intelligent nok til å be om hjelp, og gjøre oppmerksom på fellen den var fanget i. 

En større fugl. (kaie) falt ned i skorstenen. Sannsynlig vis i går kveld. Jeg hørte noe romstere, men fant ikke ut hva det var, så jeg gikk i seng.

I dag var jeg så ned i kjelleren for å ordne noen ting, og da hørte jeg igjen noen lyder, men klarte ikke å lokalisere det, så jeg prøvde å gå opp, men da jeg stod på trappen, da var lyden bak meg. Som om noen banket på noe metall.

Da fikk jeg mistanke til at lyden kom fra skortens pipen. Da jeg kom hen til pipen, banket jeg lett på, og straks blet det banket igjen inne i fra.

Det var en intelligent kaie som ba om hjelp ved desperat å gjøre oppmerksom på seg selv.

Jeg hentet skruetrekker for å løsne på luken, og da jeg tok den av satt en desperat kaie som var fanget alene i mørket uten å kunne hjelpe seg selv, sulten, tørst, og veldig møkkete.

Jeg tok tak i den rundt om kroppen, men den var helt rolig, den kanskje visste at jeg ønsket å hjelpe den ut igjen.

Etter å ha sjekket kroppen, vingene, og benene uten å finne skader, så koste jeg med den et øyeblikk, og slapp den løs. Den fløy sin vei. Men her til kvelden, så satt den opp i morell treet og ventet på meg. Sist jeg så ut, så satt den fortsatt der.

Kaie er en veldig intelligent fugl, som har stor tillit til mennesker, og kan lære å snakke ganske så klart og tydelig.

Vel, den var intelligent nok til å påkalle seg oppmerksomhet da den hørte meg i kjelleren. Den hadde ikke sjans for å komme seg opp gjennom pipa, hvor det ikke var plass til å åpne vingene.

Og hvor har jeg det godt med meg selv. Er så glad for at denne kaie lever, og ikke skulle ende sine dager alene lukket inn i et mørkt hull av en skorstens pipe. Felte en liten tåre også da den igjen fikk luft under vingene.

Jeg bare smiler, og er glad. Mine favoritt fugler er Ravn og Kaie. Begge arter kan bli utrolig tamme, og snakke så fint. Men de krever mye oppmerksomhet fordi de er så sosiale og intelligente.

En desperat kamp mot døden endte med å få igjen livet. Del gjerne videre, så alle kan huske på å sjekke skorstenen av og til, da det er mange av disse store fuglene som dør i disse fellene. Faller de ned, da har de ingen vei opp igjen.
 

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.