Det eneste riktige, ser nå ut til å være å åpne opp samfunnene våre helt og fullt. Mens en samtidig beskytter de som har dårlig helse, inkludert dårlig immunforsvar. 
 

Slik er det velbegrunnede rådet fra to leger - Dan Erikson og Artin Massihi ved Accelerated Urgent Care i California i USA, som har et svært godt grunnlag for å hevde dette, med tyve års erfaring innen dette fagområdet. Den ene av dem er til og med norsk! 

 

Mange med viruset - få døde 

De to erfarne og kunnskapsrike legene sier at det til å begynne med var riktig å stenge ned samfunnet da man ikke visste så mye om dette viruset; hvordan det sprer seg og hvor dødelig det er. Det vet vi nå. 

I deres område av California har det blitt testet 5.213 personer, og funnet 340 tilfeller med C19-viruset. Det er 6,5 prosent av befolkningen. Spredningen er dermed ganske stor. 

California: 4,7 millioner mennesker - testet 280.900 - 33.685 med C19, noe som tilsvarer 12 prosent av de testede. Totalt er det 1.227 døde i California. Det vil si en dødelighet på 0,026 prosent. 

Denne spredningen ligner på spredningen av influensa. 

New York State: 19 millioner mennesker - testet 649.329 - 256.272 med C19, noe som tilsvarer 39 prosent av de testede. 19.410 er døde av viruset, noe som er 0,1 prosent av befolkningen. 92 prosent har blitt helt friske etter å ha hatt viruset. 
 

Dødelighet omtrent som ved influensa 

Erikson går så over til å sammenligne hele USA med de dødstallene en hadde for influensa de siste årene. Det har så langt vært 43.545 døde av C19 i hele USA, i forhold til at det har vært mellom 37.000 og 60.000 døde hvert år av influensa.

 

Spania er nr 2 på dødsstatistikken

Tallene fra Spania viser noe tilsvarende, med 903.000 testede hvor 204.178 testet positivt; altså 22 prosent av de testede. En kan derfor anta at det i Spania med en befolkning på 47 millioner, er eller har vært omtrent ti millioner smittede.

Av disse er det 21.282 C19-døde; noe som er 0,05 prosent av innbyggerne.

 

Norge stengte ned - Sverige stengte ikke ned

Her er tallene for Sverige og Norge med de svenske tallene først:

innbyggere 10,4 mill og 5,4 mill

testede 74.600 og 145.279

med C19 15.320 og 7.149

døde av C19 1.765 og 182

Erickson spør om den nedstengningen Norge gjorde, forsvarer at så mange mistet jobben - opp mot 20 prosent, at oljeindustrien kanskje har fått et banesår, og at en ellers har en haug med andre negative virkninger. 

 

Immunforsvaret blir dårligere gjennom mindre påvirkning

Immunforsvaret bygges opp gjennom at vi blir eksponert for antigener, bakterier, virus og annet. Mye av dette skjer i oppveksten, hvor vi typisk har rotet rundt i sandkassen og så puttet fingrene i munnen.

Når immunforsvaret ikke blir utfordret, blir det dårligere.

De som har et dårlig immunforsvar, må beskyttes. Alle andre må ut av karantene og få den vanlige påvirkningen for å bygge opp immunforsvaret sitt.

 

Flere negative sider ved å stenge ned samfunnet

Gjennom de klinikkene han selv er med på å drive - fra Fresno i nord til San Diego i sør - ser han mange negative sider ved nedstengningen.

Det er mange flere tilfeller av barnemishandling og vold mot kona, samboeren, kjæresten. Sinte voksne som ofte er beruset og uten inntekt, går amok i sin frustrasjon og gjør ting de ikke burde gjort.

Det er mange som frykter fremtiden og dermed langt flere selvmord. Slikt er ikke bare noe som er her og nå, men noe som vil være varige sår for resten av livet. En annen av de store ulempene er at mange som så veldig trenger behandling for andre alvorlige sykdommer, IKKE får behandling. Folk oppsøker ikke legen sin, i frykt for å bli smittet. Og mye av behandlingen ved sykehus og lignende, er stengt ned.

 

Hjelper ikke med masker og engangshansker

Viruset stoppes ikke av masker og engangshansker. Det sprer seg likevel. Viruset er mange steder og blir ikke borte.

 

Youtube likte ikke videoen og slettet den 

Videoen med legene - som youtube i ren DDR-stil først bannlyste - har nå blitt lagt ut på nytt. En bør spørre seg om dette er saklig og sannferdig informasjon vi skal beskyttes mot å få? Videoen er på 50 minutter, men den tiden det tar å se den, er vel anvendt.

 

Kritikk av deres statistikk

Gjør de to legene en grunnleggende feil når de for alle de områdene og landene de beskriver, overfører andelen med Corona-smitte blant de testede, til samme andel i befolkningen som helhet? Eller er det en grei overføring? 

I USA har til nå over fire millioner blitt testet for viruset; noe som er litt over en prosent av befolkningen. Det er også over to millioner i Tyskland som har blitt testet; som er omtrent 2,5 prosent av befolkningen. Det er i disse to landene som i andre vestlige land, naturligvis flest testede i områder hvor man ser at det er mange smittede. Og man tester ekstra mye blant utsatte grupper. 

Derfor er det kanskje riktig å si at når først smitten har kommet til et område - slik som New York - sprer smitten seg meget raskt og mange tester positivt. En nedstengning med sosial kontroll, hindrer tydeligvis ikke det. 

Det er uansett meget tydelig at dødstallene blant de som har blitt testet og har blitt bekreftet smittet av C19, er meget lave og mye lavere enn man fryktet. Dødstallene er omtrent som ved influensa i et normalår. I den sammenhengen kan det være interessant at det hevdes at det i Norge i fjor var 900 som døde av influensa. 

Spørsmålet er så, om folk bør ta makten fra politikerne, og tildele dem samme type karantene som de har med makt påtrykt deres eget folk. Vi kan begynne med portforbud for alle politikerne i Norge i første omgang 3 måneder for å se hvordan de liker deres egen medisin. Vi kunne lukke dem inn på Løvebakkens bygninger hvor de skal isoleres fra omverdenen, slik at vi som er folket ikke blir smittet med den galskapen som våre politikere er blitt infisert med fra FN og WHO.

Link til youtube video som behandler emnet.

Si gjerne din mening i debattfeltet under artikkelen.


 

OBS! Foxcamp trenger penger på samme måten som alle andre websider. Har dere adblock på, så vennligst hvitlist siden foxcamp. Vær snille å dele, artikkelen, så jeg kan tjene et par kroner til driften, som bestemt ikke er billig, da spesielt ikke når man er pensjonist.

Dere kan også hjelpe ved å donere penger til  meg på linken her:  paypal.me/Berdaljan    Jeg trenger virkelig hver en krone jeg kan samle sammen.

På forhånd mange takk.

Likte dere artikkelen? Da husk å dele med andre også.  Ris og ros, andre opplysninger, som egne opplevelser samt forslag er velkommen i kommentarfeltet under artikkelen, som ønskes brukt flittig.